Nieuwsberichten

dec
09

Rinne en Cor willen naar Rio, helpt u mee?

Posted by Rudie on december 9th, 2013 at 7:55 pm

Rinne en Cor hebben de laatste tijd “last” van een roodgloeiende telefoon, een niet ophoudende piepje van e-mails die binnenkomen en de heren werden zelfs op een bezoek van RTV Drenthe getrakteerd!

Wat is er aan de hand mannen, vroegen wij snel! Nou ons favoriete tandem op de weg koppel wil meedoen aan de Paralympische wegwedstrijd voor tandems in Rio de Janeiro in 2016!!!

Cor is inmiddels zoals u hier al eerder heeft kunnen lezen de nieuwe voorrijder van Rinne. Cor wordt eerdaags voorgesteld op deze site! Ze hebben zelfs al een koers gewonnen! Die trainingen kosten de mannen flink wat geld. Omdat Cor geen a-status heeft van het NOC*NSF moet hij de kosten die hij maakt voor de (inter)nationale wedstrijden helemaal uit eigen zak betalen. Om dat te ondervangen zijn ze hard op zoek naar sponsors… en wat is nou zo leuk aan dit verhaal. De eerste nieuwe sponsor is er al! ¬†Een prachtige (race)fietsenwinkel Fietsen en Koffie uit Assen heeft zijn sponsoring aangeboden! Volgend jaar kunt u de mannen dus zien in een speciaal koersshirt!

Ondertussen weten we ook al een concept wedstrijdprogramma van het duo:

Ronde van Nederland
Ronde van Belgie
Ronde van Luik
Ronde van Polen
Wereldbeker Italie
Wereldbeker Spanje
Topcompetitie Nederland
En natuurlijk het WK!

Nou Cor, wat is er nou zo anders en wat is er nou zo leuk aan tandemrijden? Cor: De tandem is voor mij een nieuwe uitdaging. Ik vind het hartstikke leuk om op de tandem te rijden en vooral de wedstrijden zijn echt een uitdaging. Je moet het samen doen, elkaar aanvoelen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Je moet elkaar goed leren kennen, hard trainen en voor elkaar door het vuur willen gaan. Je moet het echt samen doen anders ga je echt niet winnen!

Tijdens de Paralympics van Londen won Rinne brons met het baanwielrennen op de tijdrit over 1 kilometer. Toen was Patrick Bos zijn voorrijder. Wat gaat het in Rio op de weg worden met onze topcoureur Cor?

Terug
  1.  

    |