Nieuwsberichten

dec
22

Rinne Oost ambassadeur gemeente Borne

Posted by Rinne on december 22nd, 2012 at 10:58 am

image

Vrijdag 21 dec. is Rinne tijdens het Sportgala Borne vereerd met het zilveren speldje “Borns bijtje” en benoemd tot ambassadeur van de Bornse gemeenschap, vanwege zijn bijzondere prestatie tijdens de Paralympische Spelen. Een hele eer vond Rinne en een leuke verrassing.

Rinne nam de gelegenheid om een korte speech te houden. Helaas kwam Rinne niet goed uit zijn woorden en kwam naar zijn idee de boodschap niet goed over. Daarom hieronder nogmaals zijn speech.

De speech zoals ik ‘m wilde vertellen tijdens het sportgala in Borne.

Ik ben Rinne en ik ben gehandicapt óf… Ik ben Rinne, bronzen medaille winnaar op de paralympische spelen in Londen 2012.

Hoe ziet u het?

Ik ben Rinne en een gehandicapte sporter óf… Ik ben Rinne, full time topsporter.

Hoe zie jij het?

Ik ben een VIP, een Very Important Person óf… Ik ben een VIP, een Very Impaired Person.

Ook ik wordt met de auto gebracht en net zoals een VIP mag ik via de snelle toegang de attractie of het vliegtuig in. Zeker als er iemand in een rolstoel bij is.

Is de paralympische spelen topsport of niet?

Voor de spelen in Londen trainde ik 6 dagen per week, 6 à 8 keer op de wielerbaan in Apeldoorn, 2 à 3 keer krachtraining, herstel en duurtraining op de weg en vrijwel dagelijks core stability oefeningen.
Als dit geen topsporter is dan weet ik het ook niet meer.

Londen 2012 heeft de de paralympische spelen (opnieuw) op de kaart gezet. De gehandicapte sporters hebben de paralympische sport op de kaart gezet. De Nederlandse sporters hebben Nederland op de kaart gezet.

Laten u, jij en ik, laten wij samen de gehandicapten in Nederland op de kaart zetten. Geef ze status. Neem ze mee op jullie reis naar succes. Ga met hen mee op hun avontuur.
En vooral: bewonder ze. Het zijn pracht mensen.

Terug
  1.  

    |