Nieuwsberichten

Op 28 en 29 december vindt het NK baan plaats in het Omnisport te Apeldoorn. Een prachtig decor waar de solo baanrenners en de sporters met een beperking strijden om het Nederlands Kampioensschap!

Rinne rijdt drie onderdelen. Ditmaal niet met Cor van Leeuwen, want hij kiest ervoor om rust te nemen in het kader van de voorbereidingen op het wegseizoen. Daar wil Cor goed zijn. Het NK baan past niet geheel in dit plaatje, aldus Cor. (meer…)

dec
22
Posted by Rudie at 8:46 am

Vanmiddag rond de klok van 13.00 uur vertellen Cor van Leeuwen en zijn maatje Rinne Oost op radio 2 programma “Hemelbestormers” over hun dromen en doelen richting de spelen in Rio de Janeiro!

KRO’s Hemelbestormers is een inspirerend programma vol bijzondere verhalen van (on)gewone mensen.
De presentatoren Carine Lacor en Jeroen Kijk in de Vegte bieden een podium aan revolutionaire plannen, toffe uitvindingen en bijzondere prestaties. Het programma begint om 12 uur en duurt tot 14 uur. (meer…)

dec
09

Rinne en Cor maken de laatste tijd wat mee! Het tandemkoppel stond ook in de krant. Dick Heuvelman, de man achter achter de Giro in Groningen schrijft wekelijks in het Dagblad van het Noorden een column en andere artikelen over de sport in Noord Nederland.

En dit keer ging het over Rinne en Cor, leest u mee?

dec
09

Rinne en Cor hebben de laatste tijd “last” van een roodgloeiende telefoon, een niet ophoudende piepje van e-mails die binnenkomen en de heren werden zelfs op een bezoek van RTV Drenthe getrakteerd!

Wat is er aan de hand mannen, vroegen wij snel! Nou ons favoriete tandem op de weg koppel wil meedoen aan de Paralympische wegwedstrijd voor tandems in Rio de Janeiro in 2016!!!

Cor is inmiddels zoals u hier al eerder heeft kunnen lezen de nieuwe voorrijder van Rinne. Cor wordt eerdaags voorgesteld op deze site! Ze hebben zelfs al een koers gewonnen! Die trainingen kosten de mannen flink wat geld. Omdat Cor geen a-status heeft van het NOC*NSF moet hij de kosten die hij maakt voor de (inter)nationale wedstrijden helemaal uit eigen zak betalen. Om dat te ondervangen zijn ze hard op zoek naar sponsors… en wat is nou zo leuk aan dit verhaal. De eerste nieuwe sponsor is er al! ¬†Een prachtige (race)fietsenwinkel Fietsen en Koffie uit Assen heeft zijn sponsoring aangeboden! Volgend jaar kunt u de mannen dus zien in een speciaal koersshirt!

Ondertussen weten we ook al een concept wedstrijdprogramma van het duo:

Ronde van Nederland
Ronde van Belgie
Ronde van Luik
Ronde van Polen
Wereldbeker Italie
Wereldbeker Spanje
Topcompetitie Nederland
En natuurlijk het WK!

Nou Cor, wat is er nou zo anders en wat is er nou zo leuk aan tandemrijden? Cor: De tandem is voor mij een nieuwe uitdaging. Ik vind het hartstikke leuk om op de tandem te rijden en vooral de wedstrijden zijn echt een uitdaging. Je moet het samen doen, elkaar aanvoelen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Je moet elkaar goed leren kennen, hard trainen en voor elkaar door het vuur willen gaan. Je moet het echt samen doen anders ga je echt niet winnen!

Tijdens de Paralympics van Londen won Rinne brons met het baanwielrennen op de tijdrit over 1 kilometer. Toen was Patrick Bos zijn voorrijder. Wat gaat het in Rio op de weg worden met onze topcoureur Cor?

Rinne heeft er een nieuwe wielrenmakker bij! Niemand minder dan klassiekerveelvraat Cor van Leeuwen!

Samen deze ze op 7 september mee aan de Topcompetitiewedstrijd op de wielerparkoers in Amersfoort. Precies op de plek waar Cor ook altijd de Groeistad klassieker koerst!

Alleen de sterkste koppels waren naar Amersfoort gekomen, 5 koppels streden om de overwinning. Dat de koers niet bepaald wordt door de grootte van het peloton werd snel duidelijk. Demarrages na demarrages volgden elkaar de hele koers op!

Rinne en Cor probeerden het ook veelvuldig, maar meer dan 100 meter voorsprong kregen ze niet. Toen werd het tijd voor een andere tactiek. Deze klinkt simpel, maar is het niet. De bedoeling was om het pelotonnetje bijelkaar te houden en dat lukte! In de sprint waren onze helden ruim de sterktste en kregen dus de mooiste bloemen!

Cees de Vries maakte mooie foto’s, geniet mee!