Nieuwsberichten

okt
17

Een korte terugblik

Het wegseizoen 2011 is afgelopen. Hier volgt een korte terugblik van de prestaties van Rinne en Timo/Patrick.

Brons op WK baan

Het jaar 2011 begon met een fantastisch baanseizoen, waarbij Rinne en Patrick brons veroverden op de sprint tijdens het WK baan in Montichiari in Italië.

Piacenza

Na een lange trainingsperiode vonden de eerste wegwedstrijden in mei plaats. In Piacenza winnen Rinne Oost en Timo Fransen de tijdrit in Piacenza. Ze verslaan de wereldkampioen tijdrijden met 4 seconden. Ook winnen zij het algemeen klassement, doordat zij 3e worden in de wegwedstrijd.

Gippingen

Een week later winnen Rinne en Timo opnieuw een tijdrit. Ditmaal in het heuvelachtige Gippingen, Zwitserland. Ditmaal verslaan zij de Italiaanse favoriet en wereldkampioen op de weg met 4 seconden. Door 5e te worden in de wegrit, weten zij beslag te leggen op de tweede plaats in het algemeen klassement.

WB Segovia

Van 11 t/m 13 juni werd een WB wedstrijd verreden in Segovia, Spanje. De wereldtop was aanwezig, zodat van een mini WK gesproken kon worden. Ditmaal reed Rinne met Patrick Bos. In de tijdrit worden zij 6e. Ze moeten het echter voornamelijk van de wegwedstrijd hebben en dat doen ze dan ook. Ze worden nipt verslagen in de eindsprint, waardoor ze als 2e eindigen. Dit resultaat geeft goede hoop voor het WK.

NK weg

In juli worden Rinne en Timo 2e op het NK. De gebroeders Bos soleren naar de zege, terwijl Rinne en Timo de sprint winnen van de achtervolgende groep.

Luik

Tijdens de voorbereidingsfase voor het WK werd er nog een wedstrijd gereden in Luik, België.  Rinne en Patrick worden 3e en 2e in respectievelijk de tijdrit en wegrit.

WK weg

Het WK verloopt minder succesvol. Een 7e plaats is het resultaat.

Nu het wegseizoen voorbij is, richten Rinne en Patrick zich op het baanseizoen. Het WK baan vind plaats in Los Angelos in februari 2012. Hier hoopt Rinne zich definitief te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Londen volgend jaar.