Nieuwsberichten

sep
28
Posted by Rinne at 10:19 pm

Erik Hulzebosch heeft verrassende ontmoetingen met Overijsselse sporters.

In deze aflevering stapt hij op de pedalen bij wielrenner Rinne Oost, die samen met zijn piloot Timmo Fransen bij de Paralympics op een tandemracefiets uitkomt voor Nederland. Rinne is 36 jaar, geboren in Heerenveen en inmiddels woonachtig te Borne. Hij is sinds zijn geboorte slechthorend, waar later een ernstige vorm van slechtziendheid bij kwam. Dat weerhield Rinne er niet van om stug door te gaan met fietsen, met als resultaat een bloeiende topsportcarrière. Ook Erik moet eraan geloven, en met zijn eigen fiets gaat dat eigenlijk best goed. Maar de oud-schaatser blijft zich afvragen hoe het is om blind achter op een tandem te zitten. Hij gaat het proberen, met een opmerkelijk resultaat…

Bron: RTV Oost (met toestemming van RTV Oost)

sep
14

Rinne en Patrick zijn 7e geworden tijdens het WK aangepast wielrennen, dat plaats vond van 8 t/m 11 september in Roskilde, Denemarken.

Ondanks het feit dat een 7e plaats helemaal geen slecht resultaat is, was het voor Rinne en Patrick toch teleurstellend. Vooraf was ingezet op een podiumplek en ook goud was zeker niet ondenkbaar. De voorbereidende trainingsperiode voorafgaand aan het WK verliep goed en de behaalde resultaten in het seizoen waren ook heel goed. Weliswaar biedt dit geen garantie voor de toekomst, desondanks vonden wij het reëel om te zeggen: “We gaan voor goud!”.

Wat er dan precies niet goed ging tijdens de wedstrijd is natuurlijk moeilijk om aan te geven, maar we zaten in elk geval geen moment in de wedstrijd. Ook de stalorders om zuinig te rijden en het werk door anderen te laten opknappen ‘verlamden’ ons gedurende de wedstrijd. We gingen niet van onze eigen kracht uit en reden te afwachtend en te passief.

(meer…)