Nieuwsberichten

mrt
13

Na hun knappe vierde plaats op de tijdrit hebben Rinne Oost en Patrick Bos op het WK baanwielrennen beslag gelegd op een bronzen plak. Op de sprint kwam het duo in Montichiari op het podium terecht. Ook deze prestatie is goed voor een Paralympische nominatie.

Het Nederlandse duo kwalificeerde zich met een tijd van 10.729 seconden als vierde voor de kwartfinales. Daarin werd in twee heats afgerekend met het Japanse koppel Oshiro/Ito. In de halve finale waren Neil Fachie en Craig MacLean veel te sterk voor de Nederlanders. Geen schande, want het Britse koppel tekende met 10.282 in de kwalificaties nog voor een nieuw wereldrecord.

In de strijd om het brons waren de Spanjaarden Porto Lareo en Villanueva Trinidad geen partij voor Oost en Bos. In twee heats werd het eremetaal veilig gesteld. De verrassende bronzen plak was de enige medaille die de Nederlandse ploeg mee naar huis nam.

Alle uitslagen van het WK op het Velodrome van Montichiari zijn te vinden op de officiƫle website.

(bron: paralympischesport.nl)

Rinne Oost en Patrick Bos zijn op de tandem verrassend vierde geworden op het WK Baanwielrennen. In het Italiaanse Montichiari kwam het duo dicht in de buurt van de medailles op de 1000 meter lange tijdrit. Ze kwamen een kleine seconde tekort voor het brons.

Het goud ging naar het Britse koppel Neil Fachie/Craig MacLean. Zij waren ruim twee seconden sneller dan Oost en Bos. Het Nederlandse koppel voldeed met hun vierde plaats wel aan de nominatie-eisen van NOC*NSF en KNWU voor de Paralympische Spelen van 2012. Ze zullen nog wel vormbehoud moeten tonen om de nominatie om te zetten in kwalificatie.

(meer…)